MARC PARÉS (dir.)

marc-paresÉs investigador Marie Curie de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. Doctor en Ciències Ambientals i Llicenciat tant en Ciències Ambientals com en Ciències Polítiques per la UAB, ha estat professor Lector del Departament de Geografia de la mateixa universitat i investigador visitant a la New York University (2014-2015), la University of Manchester (2007-2009) i la Sussex University (2003). Els seus camps de recerca són la governança urbana, la participació ciutadana, la innovació social i l’ecologia política. És el coordinador del Research Group on Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation (URGOCIS)

Contacte: marc.pares@uab.cat
Web: www.marcpares.com
Xarxes socials: @Marc_Pares


MARCO BERLINGUER

Marco-URGOCISInvestigador social especialitzat en la recerca sobre noves formes d’economia, particularment aquelles que es produeixen com a resultat de la intersecció entre l’economia social i l’economia del coneixement i la informació. En aquest camp ha contribuït a la creació de la “Escuela de los Commons”, una plataforma oberta d’intercanvi i cooperació horitzontals que explora l’emergent paradigma dels procomuns.

Contacte: marco.berlinguer(at)gmail.com


IOLANDA BIANCHI

Iolanda BianchiLlicenciada en Arquitectura per la Università di Ferrara i especialitzada en Regeneració Urbana per la UCL-The Bartlett School of Planning, ha treballat com arquitecta, dissenyadora, urbanista i investigadora a Espanya i al Regne Unit.

Interessada en tots els aspectes crítics de la planificació, actualment està cursant un doctorat en co-tutel·la entre la Università IUAV de Venècia (programa en Planificació Urbana i Polítiques Públiques), i la UAB (programa en Política, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals). La seva tesi doctoral desenvolupa el tema de la reivindicació, la producció i la protecció dels béns comuns en l’entorn urbà.
Contacte: iolebianchi(at)gmail.com
Xarxes socials: academia, LinkedIn

ISMAEL BLANCO FILLOLA

Ismael-URGOCISDoctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador Ramon y Cajal a l’IGOP i en el Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Com a investigador Ramon y Cajal ja estat vinculat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pinós en el Departament de Polítiques Públiques de la De Montfort University (Reino Unido), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i la Fundació Joao Pinheiro (Brasil). És membr del grup d’investigació Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation de l’IGOP. Les seves investigacions actuals es centren en els impactes socioespaciales de la crisi en les ciutats i en les formes emergents de participació y de governança en aquest context. És membre del consorci d’investigació Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finançat pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

Contacte: ismael.blanco(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/ismaelblanco
Xarxes socials: @Iblancof


BRISEIDA CORZO RIVERA

Briseida-URGOCISArquitecta, originària de Mèxic, actualment estudiant el doctorat en Ciències Polítiques, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupant la tesi sobre Producció Social de l’Hàbitat i Dret a la Ciutat. El seu treball s’enfoca en la millora de l’hàbitat dels sectors més desafavorits a través de processos participatius. Ha col·laborat en projectes d’investigació en el Centro de Investigación y de Estudios Avanzados (CINVESTAV) unidad Mérida, a la Universidad Autónoma de Yucatán i a la ONG TECHO, a Mèxico i actualment en l’ONG Arquitectura sin Fronteras a Espanya.

Contacte: briscorzo(at)gmail.com
Web: https://independent.academia.edu/BriseidaCorzo
Xarxes socials: https://es.linkedin.com/in/briseida-corzo-rivera-b1772855/en


HELENA CRUZ GALLACH

Helena-URGOCISDoctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Urbana per la Erasmus Universiteit Rotterdam. Actualment, és investigadora a l’IGOP i docent a l’Escola Universitària de Turisme Mediterrani (centre adscrit a la Universitat de Girona). Anteriorment, ha estat investigadora postdoctoral en el Departament de Geografia de la UAB i investigadora convidada a la University of California Los Angeles, l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia, la National University of Ireland Maynooth i la Università Ca’Foscari. Especialitzada en l’ordenació i planificació del territori, els seus àmbits d’interès són la governança i la participació ciutadana en les polítiques urbanes, la conflictivitat territorial en la planificació urbana, i les formes d’empoderament en la gestió de l’espai públic. Forma part dels grups de recerca URGOCIS (IGOP-UAB) i Espais Crítics (UB).

Contacte: helena.cruz(at)uab.cat
Xarxes socials: @hel_cruz


MATIAS DURÁN

Matias-URGOCISMàster en Polítiques Públiques i Administració Pública del Centro de Investigación y Docencia Económicas (CIDE). Actualment, és un estudiant de doctorat a l’IGOP. La seva recerca es centra en com la microfísica de les relacions de poder entre els governs, els bancs i els moviments socials transformen la xarxa de la governança de l’habitatge en un context de crisi a Catalunya.

Contacte: matias_duran_q(at)hotmail.com
Xarxes socials: @Matias_DuranQ


CHARLOTTE FERNÁNDEZ PLÉ

Charlotte-URGOCISLlicenciada en Sociologia per la UB, l’any 2004. Es graduà com a Tècnic Urbanista per EAPC‐UPF UPC, havent cursat el Màster d’Estudis Territorials i Urbanístics i el Postgrau en Gestió Urbanística, com a especialitat, per la UPC, durant els anys 2006 i 2007. Ha estat directora de diferents processos de participació ciutadana i ha participat de diversos projectes de recerca sobre participació ciutadana i innovació social com ara el projecte Recercaixa (2013) Barris i Crisi a l’IGOP-UAB o el projecte de la UPF Cultura democrática i noves formes de participació també Recercaixa (2014). Actualment és investigadora a l’Institut d’Innovació i Gestió del Coneixement de ESADE on participa en diversos projectes europeus (FP7, H2020) en l’àmbit de les ciutats intel·ligents. També forma part del Comitè Avaluador de papers pel Smart City Expo WorldCongress i dels WorldSmart City Awards 2015. Forma part de l’equip de col·laboradors habituals de TerritorisXLM on actualment és la responsable del procés de participació ciutadana per l’Avanç de Pla del POUM de Sant Jaume de Llierca, així com la redacció de la memòria social.

Correu electrònic: charlottefernandezple(at)yahoo.es
Enllaç web: Linkedin
Xarxes socials: @charlottefer


MARA FERRERI

ferreriInvestigadora postdoctoral que treballa en els camps de la geografia urbana, cultural i política. El 2013 es va doctorar en Geografia per la Queen Mary University of London, amb un tesi sobre les polítiques de reutilització temporal d’espais buits. Els seus interessos i temes de recerca inclouen: urbanisme temporal, precarietat, gentrificació, cartografia crítica, organització i autogestió, i dret a l’habitatge. El seu treball ha estat publicat en diverses revistes internacionals (Cities, Antipode, Ephemera: Theory & Politics in Organization) i en volums editats, com Space, Power and the Commons (Routledge, 2016) i Cities Interrupted: Visual Cultures and Urban Space (Bloomsbury , 2016). Abans d’arribar al IGOP ha realitzat investigació i docència en Geografia i Metodologia de les Ciències Socials a la Queen Mary, London School of Economics i a la Durham University.

Correu electrònic: mara.ferreri(at)uab.cat
Enllaç web: https://uab.academia.edu/MaraFerreri
Xarxes socials:


MAYO FUSTER MORELL

Mayo-URGOCISInvestigadora postdoctoral de l’IGOP (UAB) i del Centre Berkman per Internet i Societat de la Universitat de Harvard. L’any 2010 va finalitzar la seva tesi doctoral, centrada en l’estudi de la governança de les comunitats basades en la producció col·laborativa entre iguals (camp d’investigació sobre el qual ha publicat diversos articles) a l’Institut Universitari Europeu de Florència. És la investigadora principal d’IGOPnet en el projecte europeu Techno-social platform for sustainable models and value generation in commons-based peer production in the Future Internet i en el projecte Information, culture and knowledge: New citizens’ practices, new public policies. A case comparison of Spain and United States (Sinde Law versus SOPA Law) del Pla Nacional Espanyol de Recerca. També és membre del comitè directiu del Politics Stading Group pertanyent al European Consortium of Political Science (ECPR), del Comitè de Recerca de la Wikimedia Foundation (RCWF), del Amical Viquipèdia i del Consorci d’Estudis dels Moviments Socials del European Universtiy Institute. Participa a més del consell assessor del Open Knowledge Festival 2012, organtizat per la Open Knowledge Foundation (OKF). Col·labora amb la Fundació P2P. Ha estat investigadora visitant a la School of Information de la Universitat de California Berkley i professora assistent en el Departament de Comunicació de la Universitat de Stanford. Escriu al bloc Interferencias del diari espanyol Eldiario.es

Contacte: mayo.fuster(at)eui.eu
Web: http://www.onlinecreation.info/
Xarxes socials: @Lilaroja


ÁNGELA GARCÍA BERNARDOS

Angela-URGOCISDiplomada en Treball Social, llicenciada en Sociologia i Màster en Sociologia del Territori per la Universidad Complutense de Madrid. Actualment, és investigadora FPI de l’IGOP (UAB). Les seves línies d’interès giren entorn les polítiques d’habitatge, els moviments socials, l’anàlisi de polítiques urbanes i la innovació social. Ha estat investigadora visitant a la Universitat de Leeds i a la Universitat “Carlo Bo” d’Urbino. Dels diferents projectes d’investigació en els que ha participat destaquen Políticas Urbanas en el escenario 2015, dirigit per Joan Subirats, i El movimiento de okupación de viviendas y centros sociales en España y en Europa, dirigit per Miguel Martínez, ambdós financiats pel Plan Nacional I+D+i. És editora junt amb Joan Subirats del llibre Innovación social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades (Icaria) i del llibre OkupaMadrid 1985 -2011: Memoria, reflexión, debate y autogestión colectiva del conocimiento (Diagonal). A més, és coautora de diverses publicacions, entre les que destaquen: Ciudades y cambio de época: discursos sobre políticas urbanas y crisis en España (Edicions UPV, 2015) i Ciudades, vulnerabilidades y crisis en España (Centro de Estudios Andaluces, 2014).

Contacte: Angela.Garcia(at)uab.cat
Web: https://uab.academia.edu/AngelaGBernardos


RICARD GOMÀ CARMONA

Ricard-URGOCISProfessor Titular de Ciència Política a la UAB. Membre de l’IGOP (UAB). Doctor en Ciència Política per la UAB. Màster en Polítiques Públiques (University of Strathclyde) i en Estudis Regionals i Metropolitans (UAB). Professor visitant a les Universitats de Warwick i Bath (Anglaterra) i docència en programes de mestratge i doctorat a diversitat universitats d’Europa i Amèrica Llatina. Àrees de recerca principals: anàlisi de polítiques públiques, polítiques socials i estats de benestar, governs locals i polítiques urbanes, i moviments socials. Autor d’articles i llibres en aquests camps de recerca. Entre d’altres: Gobiernos locales y redes participativas (2002) (amb Ismael Blanco); Descentralización y políticas sociales en América Latina (2004) (amb Jacint Jordana); Análisis de los factores de exclusión social (2005) (amb Joan Subirats i altres); Utopies Quotidianes (2011); El municipalisme del bé comú (de propera aparició, 2015) (amb Ismael Blanco).

Contacte: ricard.goma(at)uab.cat
Web: ricardgoma.blogspot.com.es
Xarxes socials: @ricardgoma


MARION LANG

Marion LangDesprés de cursar estudis universitaris en Ciències Polítiques Urbanes a França (Lyon i Saint-Etienne) i Estats Units (University of Pennsylvania), actualment es doctoranda en Ciències Polítiques a la Universitat de Saint-Etienne i a la UAB, en co-tutel·la. La seva tesi tracta de la participació ciutadana en els barris populars amb un enfocament en les desigualtats socials, especialment per la qüestió de l’etnicitat. A través d’una comparació entre els casos de Marsella i Barcelona, vol analitzar les possibilitats d’emancipació gràcies a la participació i les condicions de transformació de relaciones de poder.

Contacte: marion.lang(at)univ-st-etienne.fr
Web: http://triangle.ens-lyon.fr/spip.php?article5391
https://univ-st-etienne.academia.edu/MarionLang
Xarxes socials: @langmarionlang


MARC MARTÍ-COSTA

Marc Martí CostaProfessor a la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales (FLACSO) seu Ecuador. Llicenciat en Sociologia i Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus camps de recerca són la governança urbana, el canvi en les polítiques públiques, la participació ciutadana i la gentrificació.

Contacte: marc.martic(at)gmail.com

Web: http://flacsoandes.academia.edu/MarcMartíCosta

Xarxes socials:@eixint


RUBÉN MARTÍNEZ MORENO

Ruben-URGOCISLlicenciat en Belles Arts (UB) i Màster en Ciències Polítiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, està fent el doctorat a l’IGOP, on és investigador FPI vinculat al projecte TRANSGOB. La seva recerca es centra en l’anàlisi de les polítiques públiques que fomentin la innovació social i la seva articulació amb els processos i els canvis en les relacions socials de poder basades en la comunitat.

Contacte: ruben.martinez.moreno(at)uab.cat
Web: http://leyseca.net/
Xarxes socials: @RubenMartinez


JORGE L SALCEDO

Salcedo-URGOCISJorge L. Salcedo és investigador especialitzat en l’anàlisi de dades obtingudes de xarxes socials i la web. Doctor per la UAB, la seva tesi doctoral va tractar de la visibilitat dels actors polítics a la xarxa; postgrau en Data Science i Big Data per la UAB, ha estat investigador visitant a l’Oxford Internet Institute. Ha participat com a investigador en diversos projectes competitius a nivell espanyol i europeu, així com a consultor a l’empresa privada en tant que analista de dades.

Contacte: jorgelsalcedo(at)gmail.com i JorgeLuis.Salcedo(at)uab.cat
Web:
http://uab.academia.edu/JorgeLuisSalcedoMaldonado
http://geolocnews.tumblr.com/
Xarxes socials: @jorgelsalcedo


JOAN SUBIRATS HUMET

Subirats-URGOCISÉs professor de Ciència Política a la UAB i investigador i director del programa de doctorat de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. Els seus camps de recerca inclouen l’anàlisi de polítiques públiques, la innovació democràtica, la participació pública i el govern local i regional. Ha estat Professor Visitant Distingit de la Càtedra Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown (2002-2003). També ha estat professor visitant les universitats de Califòrnia (Berkeley), CIDE-Mèxic, Nova York i Roma. Ha publicat nombrosos llibres, entre els quals destaquen Polítiques urbanes espanyoles (2011), Anàlisi i gestió de polítiques públiques (2008), La pobresa i l’exclusió social a Espanya (2004), Vint anys d’autonomies a Espanya. Les lleis, polítiques públiques, institucions i opinió pública (2002) o Territori i govern (2001).

Contacte: joan.subirats(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/joansubirats
Xarxes socials: @subirats9


OSCAR REBOLLO

Oscar-URGOCISProfessor de Sociologia a la UAB. La seva recerca es centra en l’acció comunitària, la participació ciutadana i les desigualtats socials.

Contacte: oscar.rebollo(at)uab.cat

 

 


YUNAILIS SALAZAR

Yunilis-URGOCISLlicenciada en Ciència Política a la Universidad Central de Venezuela i Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària a l’IGOP (UAB). Actualment cursa el Màster en Gestió Pública. Els seus interessos en la recerca s’orienten en el camp de la innovació social en el sector públic.

Contacte: yuni.salazar(at)gmail.com
Xarxes socials: @ysalazar_m


MARC GRAU


MARIELA IGLESIAS


SERGIO MARISCAL


SANTI EIZAGUIRRE


ERNESTO MORALES MORALES


NURIA REGUERO